Що повинні знати діти про спілкування із незнайомцями?

Girl taking candy from stranger

У наш неспокійний час діти повинні бути максимально уважними на вулиці та знати елементарні правила поведінки із незнайомцями. І саме ми, батьки, повинні їх навчити цьому. Що обов’язково потрібно знати дітям про спілкування із незнайомцями.

  1. Діти повинні триматися подалі від незнайомих людей, які поводять себе агресивно, неадекватно, уникати будь-яких розмов із ними. Вони повинні намагатися не відповідати на грубість і нахабство тим самим. Краще промовчати та зайвий раз не дратувати незнайомців.
  2. Ваше чадо завжди повинне повідомляти куди і з ким іде гуляти! До кого додому (бажано мати контактні номери його друзів та їхніх батьків).
    Якщо за дитиною хтось починає йти слідом – вона не повинна намагатися втекти та бігти наввипередки! Особливо якщо це безлюдні місця і темна пора доби. Варто йти тими шляхами, де є постійно потік людей, а у темну пору доби – жодних безлюдних місць!
  3. Дитина ніколи не повинна заходити на прохання незнайомців до під’їздів, підвалів, закинутих будівництв.
    Не варто надягати на дитину золоті вироби – сережки, браслети, хрестики та підвіски. Це зайвий раз може привернути увагу злодіїв. Також забороніть дитині йти із телефоном у руках, а тим паче всю увагу зосереджувати на екрані (ігри, соцмережі, інтернет).
  4.  В жодному разі діти не повинні приймати солодощі, подарунки та презенти від незнайомих. Поясність – нічого безкоштовного немає! А тим більше, якщо людина зовсім незнайома, це може означати найгірше – дорослому щось потрібно від дитини.
  5.  Якщо біля малюка зупиняється авто, відкривається вікно та лунають заклики – головне не підходити до авто та не розмовляти із чужинцем! Нехай не намагається зав’язувати розмову, реагувати на слова та головне – відійти від авто! Не сідати до нього, щоб дитині не пропонували.
  6.  Пакети, сумки, згортки – все. що ніби-то нічийне лежить на вулиці не повинно бути об’єктом цікавості дитини. Для цього є дорослі та відповідні служби.
  7.  Дитина перед тим, як зайти в ліфт повинна озирнутися, чи немає біля неї незнайомців. В жодному випадку не заходити до кабіни із невідомими людьми, краще піти пішки чи дочекатися наступного. Якщо так трапилося, що дитина у ліфті із незнайомцем – не повертатися до нього спиною, постійно тримати у полі зору, стежити за його діями. Якщо дитина відчуває небезпеку – нехай натискає кнопку “Виклику диспетчера” та розповідає, що вона в небезпеці. Це може злякати незнайомця та відвернути небезпеку.
  8. У разі нападу дитина повинна кричати якомога голосніше, дряпатися, кусатися та битися. Якщо у кишені є ключі – затиснувши їх між пальцями – так званим “кастетом” можна шкрябатися та відбиватися від нападника.
  9.  Якщо дитина загубилася у людному місці – нехай стоїть там, де ви її бачили востаннє. Якщо батьків немає – потрібно звернутися до поліцейських або інших дорослих.

 Будьте пильними та нехай із вашими сім’ями все буде гаразд!

0

Автор публікації

Офлайн 1 годину

Уляна Данилівна

0
Коментарі: 5Публікації: 809Реєстрація: 29-04-2019

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Генерація паролю