12-річне навчання в розділених школах. Як це працює за кордоном

Сергій Квіт пообіцяв перевести шкільну освіту на нову модель. “Висновки” дослідили, як подібні речі працюють у Китаї, Польщі та США

Китай: учитель може примусити маму


Роки навчання: від 6 до 18. До 15 років дитина має обов’язково вчитися.

Розділення: в Китаї молодша, середня і старша школи знаходяться у різних приміщеннях. Молодша школа – дуже простенька, і вона займає найбільше часу: шість років.

Навчання у старшій школі: після закінчення середньої школи діти пишуть важкий тест, за його результатами – зараховуються до старшої. Вона не обов’язкова, але працювати можна тільки з вісімнадцяти років.

Приватні й альтернативні школи: Батьки можуть перевести дитину до приватної школи, вона платна, вважається престижнішою.

У Польщі оцінку шість ставлять рідко


Роки навчання: з 6 до 18, до 15 років дитина має обов’язково вчитися.

Розділення: навчання в молодшій школі (триває 6 років) поділено на два етапи: перші три роки – інтегровані предмети, наступні три – розділені. Середня школа називається гімназією, триває три роки. Старша називається ліцеєм, також триває три роки. Кожна школа – як окрема освітня одиниця.

Навчання у старшій школі: ліцей не є обов’язковим.

Іспити: складаються і після початкової школи, і після середньої. Іспит після ліцею подібний до нашого ЗНО і називається matura, за ним дають атестат і приймають до вищих навчальних закладів.

Приватні і альтернативні школи: є, але батьки радять обирати їх дуже обережно.

США: 80% злочинців не закінчували навчання у школі


Роки навчання: з 6 до 18 років, до 16 – освіта обов’язкова, потім школу можна залишити.

Розділення: школу поділено на молодшу, середню і старшу, кожна – в окремому приміщенні.

Навчання в старшій школі: учень сам обирає профіль навчання і підбирає шкільні предмети. Крім того, є набір обов’язкових предметів, які учень мусить пройти для того, щоб отримати документ про закінчення школи.

Іспити: після початкової школи іспити складають, але ті не впливають ні на що. За результатами іспитів після середньої школи можна отримати рекомендацію вступити до “професійної старшої школи” (аналог нашого ПТУ), якщо результати дуже погані. У вищій школі здається тест GEO (аналог нашого ЗНО), результати якого автоматично розсилаються до всіх університетів.

Приватні й альтернативні школи: 24% шкіл США – приватні, частина з них – релігійні. Такі школи не фінансуються державою, але документи про їх закінчення визнаються.

Дослідження описане на сторінці: http://vysnovky.com/life/trendy/1922-12-richne-navchannya-v-rozdilenih-shkolah-yak-ce-pracyuje-za-kordonom

0

Автор публікації

Офлайн 11 години

Уляна Данилівна

0
Коментарі: 5Публікації: 803Реєстрація: 29-04-2019

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Генерація паролю